بسته

رنگ کوره ای چیست و هر نوع چه کاربردی دارد؟

رنگ های ساختمانی و صنعتی به دلیل پیشرفت و به روز شدن بازار، وارد بازار می شوند و انواع مختلفی از آن ها پدیدار می شوند. تمامی این رنگ ها کاربرد های گوناگون و بسیاری دارند و هر کدام از آن ها از ترکیبات مخصوصی برای بهتر دیده شدن استفاده می کنند.

یکی از پر کاربردی ترین انواع این رنگ ها، رنگ کوره ای یا الکترواستاتیک است که برای طیف بسیاری از کاربردها استفاده می شود و افراد می توانند برای رنگ آمیزی انواع متفاوتی از سازه ها، آن را به کار گیرند. در این مقاله سعی داریم شما را با نکات مهم در رابطه با رنگ کوره، انواع کوره و کاربردهای آن آشنا کنیم؛ پس اگر قصد رنگ آمیزی کوره را دارید با ما همراه باشید.

بیشتر بخوانید: کوره القایی چیست و نحوه عملکرد آن چگونه است؟

تعریف رنگ کوره

تعریف رنگ کوره

لازم است که بدانید یکی از انواع رنگ صنعتی، رنگ کوره است که این رنگ کوره به دو نوع متفاوت رنگ مایع و رنگ پودری تولید و یافت می شود.

این رنگ که با نام الکترواستاتیک نیز شهرت پیدا کرده است، کاربرد های وسیع و گوناگونی دارد که بخش بیشتر استفاده از آن برای رنگ آمیزی سطوح فلزی است. افراد زیادی هستند که رنگ کوره را به عنوان بهترین رنگ صنعتی می شناسند.

چراکه این رنگ ها تأثیرات مخرب بسیار کمی بر روی محیط زیست می گذارند. همچنین سلامت کاربران بسیاری که به طور مداوم با آن ها در تماس هستند، به خطر نمی افتد. انتخاب کردن رنگ کوره به نوع پودری یا مایع کاملاً بستگی به کارخانه یا کاربرد آن دارد، اما گفته شده است که نوع پودری این رنگ ها برای استفاده در صنایع فلزی بهترین انتخاب است.

جالب است که بدانید این رنگ کوره در نگاه اول هیچ گونه تفاوتی با رنگ های صنعتی دیگر ندارد و اختلافاتی از آن ها وجود دارد که در حین کار و استفاده از این رنگ دیده می شود. کارگاه این نوع رنگ باید دمای برابر با ۲۳ الی ۲۴ درجه داشته باشند و این دما باید در تمام نقاط کارگاه یکسان باشد تا نتیجه کار به یک شکل شود.

رنگ الکترواستاتیک یا رنگ کوره ای

رنگ الکترواستاتیک یک نوع رنگ است که با استفاده از فرایند الکترواستاتیک، یعنی انتقال بار الکتریکی بین دو سطح برای رویت رنگ، بر روی سطوح مختلف اعمال می‌شود. این فرایند شامل اتصال الکترودها به جسم کاری، شارژ دادن جسم کاری با یک بار الکتریکی، و سپس پوشاندن جسم کاری با رنگ الکترواستاتیک است. این رنگ‌ها به طور عمومی برای رنگ‌آمیزی قطعات فلزی در صنایع مختلف مورد استفاده قرار می‌گیرند.

مزیت های رنگ کوره

مزیت های رنگ کوره

در ادامه مطلب قصد داریم شما را با مزیت استفاده از این نوع رنگ را آشنا کنیم و به طور کلی مزیت های رنگ‌کوره را ذکر کنیم:

  • این رنگ دارای کیفیت بسیار بالا برای صنعت خودروسازی است
  • از دوام و ماندگاری بالا و طول عمر فراوانی برخوردار است
  • به محیط زیست علاقه فراوانی دارد
  • به سرعت تمیز می شود
  • راندمان عملکرد بالایی دارد

انواع رنگ کوره

در اینجا می خواهیم شما را با دو رنگ کوره پودری و مایع آشنا کنیم و به مزیت های این دو بپردازیم.

1. رنگ کوره پودری

اولین رنگی که می خواهیم آن را بررسی کنیم، رنگ کوره پودری است. کاربرد این رنگ کوره معمولاً از انواع پودری آن بوده است و از محبوبیت و طرفداران بیشتری نسبت به انواع دیگر برخوردار است.

این نوع رنگ کوره دارای یک ماده پودری با پودرهای بسیار ریز و خشک است که با فشار آوردن به سطح مورد نظر پاشیده شده و بلافاصله پخته می شود تا به یک رنگ با دوام و زیبا تبدیل شود.

همچنین این پودر می تواند یک پلیمر یا ترموست باشد که به کمک مواد شیمیایی باعث تولید گرما شود و هنگامی که حرارت بسیاری به خود می گیرد، به این پودرهای ریز واکنش نشان می دهد. زمان مورد استفاده برای حرارت دادن این پودر ها معمولاً ۱۰ دقیقه است و این کار باید در دمای بالای ۲۰۰ درجه سانتی گراد صورت بگیرد. همچنین زمانی که پودر در این دما قرار می گیرد، ذوب می شود و این گرما سبب می شود تا آن جذب شود.

ویژگی و مزیت رنگ‌ کوره ای پودری

این نوع رنگ به دلیل داشتن مزیت های فراوان از کاربرد بسیار گسترده ای برخوردار است. یکی از مزیت های آن تنوع بسیار آن است. رنگ کوره پودری می تواند از اکریلیک، پلی اورتان، پلی استر، پلی استر اپوکسی یا رنگ اپوکسی تولید شده باشد و هر کدام از این مواد، پوشش گوناگونی را به وجود آورده باشد. کاربران بسیاری وجود دارند که می خواهد به وسیله‌ی این پوشش طیف بزرگی از رنگ های مات و براق را روی وسایل خود اعمال کنند و از تنوع و کیفیت رنگ پودری استفاده کافی را ببرند. همچنین

کاربرد رنگ کوره پودری تنها به استفاده های صنعتی محدود نمی شود بلکه کاربران می توانند از آن ها برای رنگ آمیزی های خانگی نیز استفاده کنند. ویژگی های دیگری از این رنگ وجود دارد مانند ارزان بودن، ماندگار بودن و سازگاری بیشتر آن با محیط زیست.

انواع رنگ کوره

2. رنگ کوره مایع

رنگ آمیزی با رنگ های کوره ای مایع به نوعی است که در آن رنگ بر اثر ایجاد یک میدان الکتریکی، از تفنگ به بیرون پاشیده می شود. چنانچه قصد دارید که از انواع رنگ مایع برای رنگ آمیزی وسایل خود استفاده کنید، بهتر است مراحل سه گانه استفاده از آن را بدانید که این مراحل عبارت است از:

  • انجام زیرسازی
  • اعمال رنگ پایه
  • اعمال پوشش محافظ روی قطعه
  • کاربرد رنگ مایع در رنگ آمیزی وسایل گوناگونی وجود دارد که از بارز ترین آن ها می توان به رنگ آمیزی اتومبیل، مبلمان چوبی، سازه های فلزی و موارد دیگر اشاره کرد.
  • ویژگی و مزیت رنگ کوره ای مایع
  • کاربرد بسیار آسانی دارد
  • بدون نیاز به تجهیزات گران قیمت برای استفاده
  • قابل استفاده روی سطوح متفاوت
  • پیدا کردن قطعات و تجهیزات مورد نیاز
  • امکان مخلوط کردن رنگ ها
  • امکان لمس قطعه مورد نظر هنگام رنگ آمیزی
  • وزن کمتر لایه رنگ

کاربرد انواع رنگ کوره

مطمئنأ تا اینجا که مطالب بسیاری برایتان گفته شد، متوجه شده اید که این رنگ کوره کاربرد بسیار زیادی دارد و معمولاً از آن برای تمامی انواع رنگ آمیزی ها استفاده می کنند. در ادامه مطلب نیز تعدادی از رایج ترین این رنگ ها و کاربرد های آن را بیان خواهیم کرد:

  • برجسته سازی تمامی درب های ساختمانی
  • رنگ آمیزی تمامی مبلمان فلزی
  • رنگ آمیزی تمامی بدنه خودرو
  • رنگ آمیزی وسایل منزل
  • رنگ آمیزی پروفیل های آهنی
  • رنگ آمیزی انواع اکسسوری های فلزی
  • رنگ آمیزی تخت های بیمارستان های متعدد

تا اینجا باید متوجه شده باشید که کاربرد این رنگ چقدر وسیع و گسترده است و افراد بسیاری می توانند از آن برای رنگ آمیزی های خانگی و همچنین صنعتی، استفاده کنند.

نتیجه گیری
برای استفاده از این رنگ کوره اگر خودتان در این زمینه تخصصی ندارید، بهتر است از افراد متخصص برای انجام آن کمک بگیرید. همچنین برای استفاده از پوشش پودری، حتماً باید قبل از شروع کار قطعات را کاملاً تمیز و پاکسازی کنید. سطوح را قبل از رنگ آمیزی کاملاً صاف و صیقلی کنید و برای افزایش چسبندگی رنگ کوره، لازم است قطعات فلزی را قبل از رنگ آمیزی سه مرحله چربی زدایی، زنگ زدایی و فسفاته کاری را انجام داده باشید. افرادی زیادی نیز هستند که رنگ کوره را با رنگ نسوز یکسان می‌دانند؛ اما در واقع کاربرد رنگ نسوز با کاربردهای رنگ کوره بسیار متفاوت است.

5/5 - (1 امتیاز)

پست های مرتبط

This will close in 0 seconds